maura.blogg.se

Vi är två tjejer som går sista året på Nacka Gymnasium, och studerar hotell- och turismprogrammet. Under de närmaste tre månaderna kommer vi att praktisera på resorten La Manga Club, som ligger ca 12 mil från Alicante. På den här bloggen kommer ni följa våran resa.

Dag 40

Kategori: Allmänt, Laura

Hej hej!

Nu har vi snart varit här i 6 veckor!

Måste verkligen säga hur mycket jag växt som person och som människa här, har fått ett nytt perspektiv på livet och provsmak på hur vuxenlivet verkligen är. Har lärt mig klara mig själv och fått en enorm insikt i hur många andra lever samt hur bra vi har det i Sverige när det gäller studier, jobb osv.

Har också lärt mig jätte mycket angående hur det faktist är att jobba i en reception, det roliga och det tråkiga. Kan klara mig nästan själv i receptionen och pratar 95% spanska med mina kollegor, och får ofta beröm för min engelska av de engelska gästerna!Min service och självkänsla är också mycket bättre! Är helt avslappnad och självsäker när jag kommunicerar med gäster och kollegor och då kan jag ge det där "lilla extra" som man vill ha om man bor på ett 5 stjärnigt hotell. 

Har lärt känna killarna eller aa männen som jobbar i köket på hotellets resturang amapola vilket resulterar till att de kan göra kvälls mackor till mig😍

Det tråkiga är dock att jag till 80% jobbat kväll (15:30-00:00) vilket har påverkat mig lite negativt angående rutiner, sömn och matvanor.. 

Det finns ett stall här i närheten som jag hängt lite på också, har kännt mig så fri där och känns skönt att tänka på annat än jobb! 

Här har ni massa bilder !❤️❤️

Puss puss// LauraKOMMENTARER:

 • Fia säger:
  2015-11-01 | 08:13:43

  Kul o läsa, att du själv märker, att du har utvecklats, både som person, arbetskollega och att du kan dina arbetsuppgifter bättre och bättre. Tihii, även att du nu vet hur man kan få det där lilla extra till sig själv - ang. kökspersonal/nattmackan :-) Men även om du jobbar nu på ett 5 stjärnigt hotell och ger det "lilla extra" till deras gäster, så rekommenderar jag dig att alltid ge den servicen, oavsett var du i framtiden jobbar.. :-)

 • Cristina Quarles säger:
  2015-11-01 | 19:20:23

  Vilka fina bilder, och vilken superduperdag du fick med ridning på stranden! Kul att du utvecklats så mycket och att du lär dig så mycket, både yrkesmässigt och personligt. Praktik utomlands pushar dina gränser, både i arbetet men även personligt. Man får också andra perspektiv på Sverige och vad vi har här. Nyttiga lärdomar i livet! :-)

 • Christian Quarles säger:
  2015-11-01 | 20:06:46

  Vad roligt att läsa om din positiva utveckling Laura! Och vilka fina bilder:-). De här erfarenheterna kommer du att ha stor nytta av, både som person, vidare i skolan och inte minst när du skall ut i arbetslivet.

 • Gunnel Lundstedt säger:
  2015-11-02 | 08:55:24

  Kan bara hålla med övriga - jättekul att läsa Laura, vilka insikter du fått och vilka värdefulla erfarenheter du får med dig hem!

Kommentera inlägget här: