maura.blogg.se

Vi är två tjejer som går sista året på Nacka Gymnasium, och studerar hotell- och turismprogrammet. Under de närmaste tre månaderna kommer vi att praktisera på resorten La Manga Club, som ligger ca 12 mil från Alicante. På den här bloggen kommer ni följa våran resa.

Mitt första kvällsshift

Kategori: Allmänt, Mathilda

Godmorgon! Har just vaknat efter ha jobbat mitt första kvällspass i receptionen, från 15.30 till 00.00. Det gick bra även fast det var väldigt lugnt hela tiden, men jag och Miguel som jag jobbade med snackade myyycket och bara på spanska. 

Till skillnad från veckorna innan så hade vi ändå många incheckningar kvar när jag började mitt pass, eftersom det ska hållas en tennisturnering här på LMC nästa vecka. Även så har "the occupation" höjts vääldigt mycket till nästa vecka, då alla skådespelare och crew till Bollywoodfilmen som jag har nämnt förut ska bo här. 

Men jag märker om det har varit lugnt en period i receptionen, så glömmer man saker. T.ex så måste jag öva mer på incheckning på spanska, då många spanjorer bor här nu. Vissa blir lite typ irriterade när man säger fel eller inte kan eftersom man är i en reception i Spanien. Men det gäller bara att hålla upp leendet, fråga mina kollegor om hjälp och försöka sitt bästa. Oftast så är gästerna förstående ändå.

Hade det jättekul med Miguel, för han är som en farfar typ. Supersnäll och asrolig! När vi skulle stänga receptionen kl 23.45 så visade han mig hur man sätter på larmet, och sen var det bara att springa ut 😂.

Det är verkligen skillnad från att jobba på dagen, eftersom man har helt andra rutiner. T.ex stänga kassan för hela dagen och sen ta upp kassan till Security som är vid ingången till personalmatsalen. Man möter även andra människor som jobbar kväll, vilket är kul att lära känna nya. 

När jag kom hem så kände man sig konstigt trött men ändå pigg. Eftersom man inte kan bara kan gå och lägga sig det första man gör när man kommer hem från jobbet, måste man ta det lugnt typ 2 timmar, så jag gick och la mig typ vid 02.30. Förstår Laura som jobbade dessa shift nästan hela tiden, man rubbar verkligen dygnsrytmen! 

Ska jobba samma shift igen idag, hoppas det går lika bra som igår!

Bye!

/Mathilda 🌝

Miguel. När det blev föör lugnt kollade vi på tv:n som de har i Backoffice 😅

Fancy Dinner

Kategori: Allmänt, Mathilda

För nån vecka sedan bestämde jag och min handledare Rosa att vi skulle på en tasting menu på den 5-stjärniga restaurangen vid det andra hotellet. Restaurangen behövde nämligen ha personal från La Manga Club som smakar på menyn innehållande sex "rätter", innan den serveras till gäster typ några veckor senare. Så igår gick vi dit med en annan man som jobbar som consierge på hotellet. Det var gratis för oss eftersom vi "testade" maten, men blev behandlade lika bra som gäster. 

Har aldrig varit på en sån där lyxig restaurang, så när vi fick in menyn för de olika rätterna fattade jag inte vad de olika grejerna betydde. T.ex Foie gras, vad är det kan man undra men det är tydligen ankpaté haha. Även vilket håll man ska börja med det antalet bestick vi fick, utifrån eller inifrån?Ok, så första rätten vi fick in var denna:


Först trodde jag att det var någon typ av fisk, men det visade sig vara en vattenmelonbit med en pipett i fylld med soja. Hahah på den nivån av fancyness låg det på. 

Nästa rätt var denna:


Pumpasoppa med champinjoner och gräddfil. 

Nästa:


Detta var ankpatén med karameliserat socker ovanpå och någon typ av sött bröd i mitten. 

Sedan:Havsaborre med ratatoullie och en klyftpotatisbit. 


För att neutralisera smaklökarna efter fisken och till nästa rätt lamm (som jag inte har bild på), så fick vi in ett glas med champagnesorbet.

Dessert: 


Chokladfondant med vaniljglass och flarn. 


Hade det jättemysigt och trevligt! 

Buenas tardes!

/Mathilda ✨Den ena dagen är inte den andra lik

Kategori: Allmänt, Mathilda

Det här måste nog vara den konstigaste men roligaste dagen här! 

Det började imorse med att en liten flicka, typ fyra år, kom till receptionen själv utan föräldrar eller någon. Jag frågade vad hon hette och var hennes föräldrar var någostans. Hon bara skakade på huvudet eftersom hon inte pratade engelska. Men hon och jag gick tillsammans för att hitta där hon bodde. Frågade var hon var ifrån; "Are you from England? Are you from Denmark? Are you from Deutchland?" På den sista nickade hon. Ok hon var tysk, och jag kan ingen tyska hehe. Men som tur kom hon ihåg var hon bodde och sprang ner till lägenheten och jag följde efter och plingade på dörren. Efter en stund öppnade hennes pappa, och han förklarade att hon hade tappat bort sin docka. Men vem låter ens lilla dotter gå själv så långt bort? Vad som helst kan ju hända! 

På eftermiddagen kom det en filmregissör till receptionen, eftersom han bor här på hotellet då de spelar in en film i Cartagena (staden som ligger närmast). Tror det är en Bollywood film han regisserar, och just nu så söker de statister som kan vara med i den. Han frågade om jag ville vara med i den, och jag tackade ja hahaha. Sen börja hans kollega ta kort på mig och spela in när jag pratade med min kollega. Haha asroligt kanske blir famous här 😅.

Lite snabbt om vad som hände idag. 

Buenas tardes!

/ Mathilda ⭐️