maura.blogg.se

Vi är två tjejer som går sista året på Nacka Gymnasium, och studerar hotell- och turismprogrammet. Under de närmaste tre månaderna kommer vi att praktisera på resorten La Manga Club, som ligger ca 12 mil från Alicante. På den här bloggen kommer ni följa våran resa.

Sista dagen

Kategori: Allmänt

Idag har det varit världens roligaste, sjukaste och en väldigt sorglig dag. Många blandade känslor på den sista dagen här i Las Lomas, La Manga Club. Jag var ledig idag och nu tänkte jag berätta om dagen.

Dagen började med att min kollega Rosa i receptionen (som jag för två dagar sedan trott att jag hade sagt hejdå till vilket var jättesorgligt!) ringde på morgonen klockan 11. Jag blev väldigt överraskad, och hon sa att de väntade på mig där nere i receptionen med kaffe. 

Jag gick ner dit med en chokladask och lite till som jag hade köpt, och när jag öppnade dörren till receptionen stod flera av kollegorna från de olika avdelningarna från Las Lomas där. De var såå gulliga och hade gjort iordning spansk fika, och hade en skylt med "Thank you for being you". De gav mig även presenter och en av de var ett fint armband som var med ett träd, vilket representerar "familj" i Spanien. Vi har hela tiden sagt att jag har fått en ny spansk familj här nere, vilket är helt sant! 

Hela denna dagen har innehållit massor av springade och äventyr till flera ställen, alltså ett fullspäckat schema. Hade min sista lunch i personalmatsalen, och där stannade jag och snackade med alla i hela 1,5 timme.

Jag har även gett alla mina kollegor i receptionen ett brev där jag har skrivit lite om minnen som vi har haft tillsammans, och varje gång har de blivit tårögda. Det var sååå fint att se, och jag blev så rörd av allt! 

Som ett litet minne till mig själv har jag även köpt en tshirt med ett tryck på som säger: La Manga Club, och hela veckan har jag samlat flera av underskrifterna från mina kollegor från hela Las Lomas där. Även idag sprang jag runt med den hahah. 

Jag åkte även hem till min kollega Lucia (med Rosa) eftersom hon är ledig och är hemma med sin ettåriga son, och därför inte kan lämna honom. Hade även med mig tshirten dit och även ett brev som jag hade skrivit till henne. Alla är så gulliga, och vill att jag ska komma tillbaka (vilket jag ska göra!!!) och då erbjuder att jag ska bo hos de då. 

Efter att ha varit hos Lucia bar det av mot Los Bellones (en gullig liten spansk by), där Rita bor. Vi skulle nämligen handla lite julklappar tillsammans.


En väääldigt fullspäckad dag verkligen!!!
Kommer sakna alla här asmycket!!! 

Godnatt 😭

/ Mathilda 🏡

❤️❤️


Montse, Maria, Rita, jag, Rosa, Pepote, José och Javier ❤️


Hahhaha Pepote 😂😂
Jag och Rosa hittade först inte till Lucia hahah

Lucia, hennes son, jag och Rosa ❤️

Den spanska vardagen

Kategori: Allmänt, Mathilda

Tjenis!

Nu har jag varit ledig onsdag och torsdag, och har hittat på lite grejer. Igår bestämde jag mig för att köpa presenter till repan och även en tshirt som jag ska låta alla här på Las Lomas täcka med deras namn som ett minne. Det var även sista gången jag skulle träffa min kollega Miguel, som har varit som en "extramorfar" i receptionen under de här tre månaderna. Jag bestämde mig för att ge honom en chokladask och skrev ett brev till han. När jag kom in i repan med allt blev det vääldigt känslomässigt för oss båda! När han läste brevet började han att gråta, och min kollega Rosa sa att det var första gången hon såg honom gråta. 

Efter det så stannade jag i receptionen med han i 2 timmar och snackade med några kollegor också som kom förbi och signade tshirten. Men man fattar inte hur mycket man kommer sakna en person tills man säger hejdå. Jag har liksom sett "liknelser" av alla här, av de som jag känner hemma. Som t.ex Miguel och min morfar. Det är verkligen sorgligt att sakta men säkert börja att ta farväl till kollegorna.

____________________________________

Men idag var jag på utflykt med min kollega Gaspar, hans fru och hund. Vi gick en tur i bergen vid kusten, och det var helt underbart! Jättefina kontraster i miljön! 

Efter det åkte vi till dit han och hans familj bor, en förort som heter Los Dolores. Fick verkligen en tur om hur en spansk vardag ser ut. Vi hämtade hans barn i skolan, och det var jättekul att se för i Spanien väntar alla föräldrar på barnen utanför skolan och alla barn slutar samtidigt. Vi åkte sedan hem till deras lägenhet, där hans fru hade lagat kyckling med persikor (ett familjerecept) vilket var jättegott. Jag och hans dotter övade lite gitarr för hon skulle sedan till hennes gitarrkurs vid skolan. Det var verkligen jättekul och intressant att se hur det är att bo i en spansk förort och hur det skiljer sig från livet i Sverige!

Godnatt!

/ Mathilda 🏡


Spontan utflykt

Kategori: Allmänt, Mathilda

Hola chicos y chicas! ¿Qué tal? 

Nu har jag bara en liten vecka kvar här, och det känns jättesorgligt! Känner av gråten i halsen redan nu eftersom jag kommer sakna mina bros här asmycket! De är jättesköna här på hotellet och varje dag får de mig att skratta ett flertal gånger!

Igår efter jobbet åkte jag och en annan kille som praktiserar här (fast på F&B), med en av mina kollegor i Servicios Tecnicos, José och hans son Elias till ett köpcentrum. Vi hade det asroligt, åt middag och sen spelade vi bowling. Helt spontant alltihop haha, och det var väldigt bra för man lär sig mer spanska när man umgås mer på fritiden med spanska familjer. Det är verkligen en annan kultur här, man äter väldigt sent och hittar på saker väldigt spontant har jag märkt. T.ex så skojar alla med mig att jag blir alltid så hungrig så tidigt, eftersom här äter man tidigast middag vid 20.00. 

På jobbet har vi även haft fullt upp de senaste veckorna, med de från Bollywoodfilmen som bor här. De vill nämligen hela tiden boka mer och mer rum även fast vi är fullbokade haha. Men de är asgulliga, för när jag hade hjälpt de med att hitta så sa de att jag kunde få ta deras fancy mat som de har här. 

Även så har vi haft gäster som bor här för både golf- och tennisturneringar på resorten. Det hände väldigt mycket under den "tiden", t.ex så hade vi en förvirrad ryss som nästan bara prata ryska, och vi i receptionen fattade ingenting. Men jag förstod faktist lite vad han menade och jag började ställa lite enkla frågor på engelska haha. 

Men nu är jag ledig två dagar för sista gången här. På torsdag ska jag på utflykt med min kollega Gaspar i receptionen och hans familj, vilket ska bli roligt! 

Hasta luego! 

/ Mathilda 🍓Hahha körde Pablos (Servicios tecnicos) golfbil här om dagen för att fixa en dörr 😂


Från igår med Josés son 😍