maura.blogg.se

Vi är två tjejer som går sista året på Nacka Gymnasium, och studerar hotell- och turismprogrammet. Under de närmaste tre månaderna kommer vi att praktisera på resorten La Manga Club, som ligger ca 12 mil från Alicante. På den här bloggen kommer ni följa våran resa.

Dag 40

Kategori: Allmänt, Laura

Hej hej!

Nu har vi snart varit här i 6 veckor!

Måste verkligen säga hur mycket jag växt som person och som människa här, har fått ett nytt perspektiv på livet och provsmak på hur vuxenlivet verkligen är. Har lärt mig klara mig själv och fått en enorm insikt i hur många andra lever samt hur bra vi har det i Sverige när det gäller studier, jobb osv.

Har också lärt mig jätte mycket angående hur det faktist är att jobba i en reception, det roliga och det tråkiga. Kan klara mig nästan själv i receptionen och pratar 95% spanska med mina kollegor, och får ofta beröm för min engelska av de engelska gästerna!Min service och självkänsla är också mycket bättre! Är helt avslappnad och självsäker när jag kommunicerar med gäster och kollegor och då kan jag ge det där "lilla extra" som man vill ha om man bor på ett 5 stjärnigt hotell. 

Har lärt känna killarna eller aa männen som jobbar i köket på hotellets resturang amapola vilket resulterar till att de kan göra kvälls mackor till mig😍

Det tråkiga är dock att jag till 80% jobbat kväll (15:30-00:00) vilket har påverkat mig lite negativt angående rutiner, sömn och matvanor.. 

Det finns ett stall här i närheten som jag hängt lite på också, har kännt mig så fri där och känns skönt att tänka på annat än jobb! 

Här har ni massa bilder !❤️❤️

Puss puss// LauraMer säker

Kategori: Allmänt, Mathilda

Hej kompisar! 

Jag har inte skrivit på länge, så nu tänkte jag göra det. 

På sistone har jag börjat känna att jag trivs mer och mer på min praktik, både med mina underbara kollegor och med jobbet. Jag pratar även nu mer spanska, vilket gör det lättare att kommunicera med alla inom hotellet. Det handlar bara om att ta det lugnt, och om jag inte kan säga vissa ord försöker jag hitta motsatsen, beskriva det eller säga det på engelska. 

När jag kommer till praktiken varje dag så blir jag bemött av mina kollegor som om jag har varit borta i en månad, eller vad man ska säga, och de blir jätteglada och säger "Mathildaaa" hahaha. De frågar alltid hur det är och hur jag mår, och på senaste tiden har de börjat att ge mig mycket beröm. En man som jobbar i SSTT (Servicios Tecnicos) Pablo, brukar alltid kommentera att jag alltid är så glad och vi brukar skämta när vi är i backoffice. 

I receptionen kan jag nu helt själv checka in och ut gäster, och jag känner mig trygg i det. Jag brukar alltid fråga gästerna vid utcheck hur de har haft det, och småprata lite vid incheck. Jag svarar alltid i telefonen, spanska eller engelska spelar ingen roll, men om det är något jag inte förstår på spanska så säger jag "perdone, mi compañero/a va a ayudarle, un momento por favor", alltså att min kollega kommer att hjälpa dig.

Jag vill verkligen utvecklas mer, och bli ännu mer säker på de andra sakerna!

/ Mathilda 🐘UPPDATERING

Kategori: Allmänt

Jag känner mig säker i receptionen.
Jag vågar ta intiativ.
Jag klarar mig nästan själv i receptionen.
Jag kan lösa de flesta problemen på egen hand. 
Jag kan checka in och svara i telefonen utan problem samt roppa på bussen.
Språket flyter på förvånandsvärt bra både spanskan och engelskan.

Bilder: