maura.blogg.se

Vi är två tjejer som går sista året på Nacka Gymnasium, och studerar hotell- och turismprogrammet. Under de närmaste tre månaderna kommer vi att praktisera på resorten La Manga Club, som ligger ca 12 mil från Alicante. På den här bloggen kommer ni följa våran resa.

Storhandling ☔️

Kategori: Allmänt, Mathilda

Idag var både jag och Laura lediga, så vi hade tänkt att vi skulle åka in till Cartagena. Men när vi vaknade imorse så spöregnade och åskade det, så vi bestämde oss för att stanna hemma istället. 

På eftermiddagen åkte vi till el supermercado för att vår "mat" håller på att sina bort. Matkulturen är ganska speciell här har man märkt. Till exempel så åt jag här om dagen kanin i personalmatsalen utan att veta nåt (hahah), och i affärerna säljer de bland annat bläckfiskarmar. Men det är alltid kul att se något annorlunda än vad vi är vana vid i Sverige. 

När vi var klara med storhandlandet hade vi fyllt upp en hel vagn, vilken vi senare fick släpa upp för en lång, hal backe till shuttlebus hållplatsen. 
/Mathilda 👊🏻

🇪🇸

Kategori: Allmänt, Laura

Buenas dias 🇪🇸

Just nu sitter jag balkongen och äter pizza ska snart gången och börja förbereds mig för jobbet. Jag börjar 15:30 som är as najs men slutar 00:00 och det är inte lika najs :/

Just nu känns allt jävligt bra älskar min praktik och mina kollegor vi har verkligen jätte roligt när vi jobbar😄

Imorgon är jag ledig och det är jävligt skönt, tänkte försöka ta mig till gymmet som vi har gratis tillgång till! 
På tisdag ska jag och Mathilda som också är ledig då ta oss in till cartagena som är den närmsta staden, tar typ 20 minuter. Där ska vi kanske shoppa lite kolla runt vad som finns där osv!

Vädret är galet bra hela tiden ska också försöka hinna lägga mig vid poolen imorgon!

Ska försöka blogga lite oftare!

Ni ska få lite bilder från dom senaste dagarna iaf!

Puss och kram❤️

/Laura
¡Poca a Poco!

Kategori: Allmänt, Mathilda

Tjenis amigos! Nu har jag jobbat några dagar i receptionen på Las Lomas, och har börjat komma in i arbetet lite mer. 

De senaste dagarna har varit tuffa, och jag har haft en liten klump i magen varje dag jag går till praktiken. 

Tänk dig att du sitter i en matsal full av människor som du inte förstår ett dugg av vad de säger, eller varför de tittar på dig konstigt. Tänk dig att du försöker att förstå om de nyss har sagt något viktigt eller en fråga, på ett språk som du egentligen har lärt dig men inte kommer ihåg ett skit av. Det har varit jag dessa dagar.

Men nu idag släppte det, iallafall en del av det! Jag har blivit lite säkrare på de grejer som jag behöver kunna till receptionsarbetet, och jag lär mig flera nya saker varje dag. Även om min spanska inte är den bästa, så försöker jag ändå kläcka ur mig några frågor och kommentarer här och var på spanska. Om jag är osäker på något eller om det är mycket i stunden brukar jag använda engelskan, men ska försöka ha som mål att börja prata mer och mer spanska. 

Mina kollegor är väldigt snälla och hjälpsamma, och de hjälper mig om jag kör fast och så vidare. De använder uttrycket "Poca a poco" mycket, vilket betyder ungefär små steg i taget. 

Som sagt så har jag redan lärt mig mycket, t.ex att anropa Shuttle Bus (vilket är minibussar som fungerar lite som en gratis taxiservice för gästerna här på området, eftersom La Manga Club är så stort) på spanska, förbereda nycklar till morgondagens incheckning och även checkat in och ut några.

Ska vara mer positiv nu, och inte "tänka" så mycket, för jag lär mig ju nya saker varje dag, även om spanskan gör mig lite paranoid ibland hahah. 

Godnatt guapas! 

/ Mathilda 😏