maura.blogg.se

Vi är två tjejer som går sista året på Nacka Gymnasium, och studerar hotell- och turismprogrammet. Under de närmaste tre månaderna kommer vi att praktisera på resorten La Manga Club, som ligger ca 12 mil från Alicante. På den här bloggen kommer ni följa våran resa.

Mitt första kvällsshift

Kategori: Allmänt, Mathilda

Godmorgon! Har just vaknat efter ha jobbat mitt första kvällspass i receptionen, från 15.30 till 00.00. Det gick bra även fast det var väldigt lugnt hela tiden, men jag och Miguel som jag jobbade med snackade myyycket och bara på spanska. 

Till skillnad från veckorna innan så hade vi ändå många incheckningar kvar när jag började mitt pass, eftersom det ska hållas en tennisturnering här på LMC nästa vecka. Även så har "the occupation" höjts vääldigt mycket till nästa vecka, då alla skådespelare och crew till Bollywoodfilmen som jag har nämnt förut ska bo här. 

Men jag märker om det har varit lugnt en period i receptionen, så glömmer man saker. T.ex så måste jag öva mer på incheckning på spanska, då många spanjorer bor här nu. Vissa blir lite typ irriterade när man säger fel eller inte kan eftersom man är i en reception i Spanien. Men det gäller bara att hålla upp leendet, fråga mina kollegor om hjälp och försöka sitt bästa. Oftast så är gästerna förstående ändå.

Hade det jättekul med Miguel, för han är som en farfar typ. Supersnäll och asrolig! När vi skulle stänga receptionen kl 23.45 så visade han mig hur man sätter på larmet, och sen var det bara att springa ut 😂.

Det är verkligen skillnad från att jobba på dagen, eftersom man har helt andra rutiner. T.ex stänga kassan för hela dagen och sen ta upp kassan till Security som är vid ingången till personalmatsalen. Man möter även andra människor som jobbar kväll, vilket är kul att lära känna nya. 

När jag kom hem så kände man sig konstigt trött men ändå pigg. Eftersom man inte kan bara kan gå och lägga sig det första man gör när man kommer hem från jobbet, måste man ta det lugnt typ 2 timmar, så jag gick och la mig typ vid 02.30. Förstår Laura som jobbade dessa shift nästan hela tiden, man rubbar verkligen dygnsrytmen! 

Ska jobba samma shift igen idag, hoppas det går lika bra som igår!

Bye!

/Mathilda 🌝

Miguel. När det blev föör lugnt kollade vi på tv:n som de har i Backoffice 😅