maura.blogg.se

Vi är två tjejer som går sista året på Nacka Gymnasium, och studerar hotell- och turismprogrammet. Under de närmaste tre månaderna kommer vi att praktisera på resorten La Manga Club, som ligger ca 12 mil från Alicante. På den här bloggen kommer ni följa våran resa.

¡Poca a Poco!

Kategori: Allmänt, Mathilda

Tjenis amigos! Nu har jag jobbat några dagar i receptionen på Las Lomas, och har börjat komma in i arbetet lite mer. 

De senaste dagarna har varit tuffa, och jag har haft en liten klump i magen varje dag jag går till praktiken. 

Tänk dig att du sitter i en matsal full av människor som du inte förstår ett dugg av vad de säger, eller varför de tittar på dig konstigt. Tänk dig att du försöker att förstå om de nyss har sagt något viktigt eller en fråga, på ett språk som du egentligen har lärt dig men inte kommer ihåg ett skit av. Det har varit jag dessa dagar.

Men nu idag släppte det, iallafall en del av det! Jag har blivit lite säkrare på de grejer som jag behöver kunna till receptionsarbetet, och jag lär mig flera nya saker varje dag. Även om min spanska inte är den bästa, så försöker jag ändå kläcka ur mig några frågor och kommentarer här och var på spanska. Om jag är osäker på något eller om det är mycket i stunden brukar jag använda engelskan, men ska försöka ha som mål att börja prata mer och mer spanska. 

Mina kollegor är väldigt snälla och hjälpsamma, och de hjälper mig om jag kör fast och så vidare. De använder uttrycket "Poca a poco" mycket, vilket betyder ungefär små steg i taget. 

Som sagt så har jag redan lärt mig mycket, t.ex att anropa Shuttle Bus (vilket är minibussar som fungerar lite som en gratis taxiservice för gästerna här på området, eftersom La Manga Club är så stort) på spanska, förbereda nycklar till morgondagens incheckning och även checkat in och ut några.

Ska vara mer positiv nu, och inte "tänka" så mycket, för jag lär mig ju nya saker varje dag, även om spanskan gör mig lite paranoid ibland hahah. 

Godnatt guapas! 

/ Mathilda 😏KOMMENTARER:

  • Karin säger:
    2015-09-27 | 01:00:57

    Bra jobbat bättre och bättre dag för dag! Lycka till i fortsättningen!

  • Gunnel Lundstedt säger:
    2015-09-28 | 15:27:41

    Hej Mathilda, det kommer att gå jättebra! Det har bara gått en vecka och du känner redan att det blivit bättre med språket, tänk då hur bra du kommer att bli om 3 månader!

Kommentera inlägget här: