maura.blogg.se

Vi är två tjejer som går sista året på Nacka Gymnasium, och studerar hotell- och turismprogrammet. Under de närmaste tre månaderna kommer vi att praktisera på resorten La Manga Club, som ligger ca 12 mil från Alicante. På den här bloggen kommer ni följa våran resa.

Fancy Dinner

Kategori: Allmänt, Mathilda

För nån vecka sedan bestämde jag och min handledare Rosa att vi skulle på en tasting menu på den 5-stjärniga restaurangen vid det andra hotellet. Restaurangen behövde nämligen ha personal från La Manga Club som smakar på menyn innehållande sex "rätter", innan den serveras till gäster typ några veckor senare. Så igår gick vi dit med en annan man som jobbar som consierge på hotellet. Det var gratis för oss eftersom vi "testade" maten, men blev behandlade lika bra som gäster. 

Har aldrig varit på en sån där lyxig restaurang, så när vi fick in menyn för de olika rätterna fattade jag inte vad de olika grejerna betydde. T.ex Foie gras, vad är det kan man undra men det är tydligen ankpaté haha. Även vilket håll man ska börja med det antalet bestick vi fick, utifrån eller inifrån?Ok, så första rätten vi fick in var denna:


Först trodde jag att det var någon typ av fisk, men det visade sig vara en vattenmelonbit med en pipett i fylld med soja. Hahah på den nivån av fancyness låg det på. 

Nästa rätt var denna:


Pumpasoppa med champinjoner och gräddfil. 

Nästa:


Detta var ankpatén med karameliserat socker ovanpå och någon typ av sött bröd i mitten. 

Sedan:Havsaborre med ratatoullie och en klyftpotatisbit. 


För att neutralisera smaklökarna efter fisken och till nästa rätt lamm (som jag inte har bild på), så fick vi in ett glas med champagnesorbet.

Dessert: 


Chokladfondant med vaniljglass och flarn. 


Hade det jättemysigt och trevligt! 

Buenas tardes!

/Mathilda ✨KOMMENTARER:

 • Karin säger:
  2015-11-26 | 19:21:29

  Ser verkligen gott och mysigt ut!

 • Gunnel Lundstedt säger:
  2015-11-27 | 09:54:19

  Wow Mathilda, tänk vad du får vara med om. Det ser helt underbart ut. Hoppas det smakade lika gott som det ser ut. Fantastisk erfarenhet för en 18-åring.

 • Fia säger:
  2015-11-30 | 09:01:10

  Va fina ni var och Grattis till denna upplevelse...Visst är/var det kul och inspirerande...

Kommentera inlägget här: