maura.blogg.se

Vi är två tjejer som går sista året på Nacka Gymnasium, och studerar hotell- och turismprogrammet. Under de närmaste tre månaderna kommer vi att praktisera på resorten La Manga Club, som ligger ca 12 mil från Alicante. På den här bloggen kommer ni följa våran resa.

Den spanska vardagen

Kategori: Allmänt, Mathilda

Tjenis!

Nu har jag varit ledig onsdag och torsdag, och har hittat på lite grejer. Igår bestämde jag mig för att köpa presenter till repan och även en tshirt som jag ska låta alla här på Las Lomas täcka med deras namn som ett minne. Det var även sista gången jag skulle träffa min kollega Miguel, som har varit som en "extramorfar" i receptionen under de här tre månaderna. Jag bestämde mig för att ge honom en chokladask och skrev ett brev till han. När jag kom in i repan med allt blev det vääldigt känslomässigt för oss båda! När han läste brevet började han att gråta, och min kollega Rosa sa att det var första gången hon såg honom gråta. 

Efter det så stannade jag i receptionen med han i 2 timmar och snackade med några kollegor också som kom förbi och signade tshirten. Men man fattar inte hur mycket man kommer sakna en person tills man säger hejdå. Jag har liksom sett "liknelser" av alla här, av de som jag känner hemma. Som t.ex Miguel och min morfar. Det är verkligen sorgligt att sakta men säkert börja att ta farväl till kollegorna.

____________________________________

Men idag var jag på utflykt med min kollega Gaspar, hans fru och hund. Vi gick en tur i bergen vid kusten, och det var helt underbart! Jättefina kontraster i miljön! 

Efter det åkte vi till dit han och hans familj bor, en förort som heter Los Dolores. Fick verkligen en tur om hur en spansk vardag ser ut. Vi hämtade hans barn i skolan, och det var jättekul att se för i Spanien väntar alla föräldrar på barnen utanför skolan och alla barn slutar samtidigt. Vi åkte sedan hem till deras lägenhet, där hans fru hade lagat kyckling med persikor (ett familjerecept) vilket var jättegott. Jag och hans dotter övade lite gitarr för hon skulle sedan till hennes gitarrkurs vid skolan. Det var verkligen jättekul och intressant att se hur det är att bo i en spansk förort och hur det skiljer sig från livet i Sverige!

Godnatt!

/ Mathilda 🏡


KOMMENTARER:

  • Karin säger:
    2015-12-11 | 00:43:29

    Fint skrevet och kul med utflykt och se spansk vardag och intressant att komma hem till någon.

  • Fia säger:
    2015-12-18 | 11:48:47

    Du har verkligen kommit dina kollegor "in på livet" :-)

Kommentera inlägget här: